Logo Guldborg CampingGuldborg Camping

EN

  • Dansk
  • Deutsch
  • Nederlands
  • English
Guldborgsund

Guldborg og omegn

Vandre- og cykelture

Lolland-Falster

rose

Danmark

Guldborg – Solskinsøerne – Lolland-Falster – Historie

Guldborg Camping er beliggende på Lolland i den sydlige del af Sjælland i byen Guldborg. Siden Kom­mu­nalreformen i begyndelsen af 2007 hører landsbyen  til den nydannede kommune Guldborgsund kommune. I den ældst kendte inddeling af Danmark helt tilbage fra 1200-tallet er området administrativt sammenhørig med Fyn. I 1803 udskiltes øerne som selvstændigt stift men det tidligere fynske tilhørsforhold kan stadig genkendes i områdets dialekt. 

Guldborg by

Guldborg strækker sig over de to danske øer Lolland og Falster. Der bor 565 beboere (1. januar 2012), heraf næsten 500 på Lollandssiden. Guldborg Camping, også på Lollandsiden, er centralt placeret 1 km fra havnen og broforbindelsen til Falster og 500 meter fra Brugsen. Omgivelserne byder med sin storslåede natur på fremragende muligheder for sejlads og fiskeri, samt mange cykelruter og andre seværdigheder som Knuthenborg Safari Park og Middelaldermuseet. 

Guldborgsund kommune

består af øen Falster og den øst­lige del af øen Lolland i regionen Sjælland i den sydlige del af Danmark og blev grundlagt i begyndelsen af året 2007 i for­bindelse med en ny reform. Kommunen har fået sit navn fra Guldborgsund, et sund, som adskiller Lolland og Fal­ster og løber gennem midten af kom­munen. De to øer er for­bundet med Guldborg­sundbroen.Gennem kommunen, løber parallelt med Fugleflugts­for­bindelsen E70 den internationale jernbane og vejfor­bindelse Hamburg-København. Farøbroerne i den nordlige del af Falster etablerer vej­for­bindelse til Sjælland, og dermed til København (europa­vejene 47 og 55). En Færge­terminal ligger i Ged­ser, på den sydlige spids af Falster (færge til Rostock).

Lolland-Falster er navnet på øerne Lolland og Falster kun skilt af en smalt sund kaldet Guldborgsund med Lolland mod vest og Falster mod øst. Øerne behandles på grund af såvel historiske, geografiske, og trafikale forhold ofte under ét. Tidligere var den gængige betegnelse for området Smålandene, et navn der gengår i “Smålandsfarvandet” beliggende mellem Lolland og Sjælland.

Byer på Lolland

Bandholm, Grænge, Holeby, Maribo, Nakskov – største by på Lolland med ca. 13 000 indbyggere, Nysted, Rødby, Rødbyhavn – her bygges de næste år forbindelse til Tyskland over Femarnbroen og der forefindes færgeforbindelsen til Puttgarten/Tyskland, Sakskøbing, Sundby, Søllested, Øster Toreby.

Derudover en masse små landsbyer f eks. også GULDBORG 

På Falster findes:

Eskilstrup, Gedser med færgeforbindelse til Rostock/ Tyskland, Idestrup, Nykøbing Falster – største by på Falster med ca. 16 000 indbyggere, Nørre Alslev, Stubbekøbing og Væggerløse

Solskinsøernes historie 

… kan opleves på Museum Lolland Falster, eller  et af de øvrige museer. Her tilbydes regelmæssigt specielle themaudstillinger.